Boeddhisme in Thailand

boeddhisme, monikken op hun bedelronde

Boeddhisme is een belangrijk onderdeel van de Thaise cultuur, eigenlijk net zoals het christendom dat in Europa is. Strikt genomen is Boeddhisme geen geloof, maar veel eerder een levenshouding. Men aanbid Boeddha niet maar probeert zijn levensfilosofie, zijn leer, zijn manier van leven, zo goed mogelijk te volgen. Eigenlijk maakt het niet zoveel uit... geloof of levenshouding.
Voor ons westerlingen is het iets spiritueels en als u in Thailand een vakantie door brengt zijn er vele mooie tempels te bezoeken, niet alleen de bekende tempels in Bangkok, zoals What Po. Iedere plaats heeft zijn eigen tempel(s) en vaak zijn ook de tempels in de kleine plaatsjes echt de moeite van een bezoekje waard.

Niet iedere Thai heeft als levensdoel om het hoogst haalbare (Nirvana) binnen het boeddhisme na te streven, dat vind men over het algemeen meer iets voor de monniken. De meeste mensen zijn tevreden met een bezoekje aan de tempel en een gematigde vorm van het nastreven van de boeddhistische levenswijze. Daarin verschillen de Thai niet zoveel met de gemiddelde Nederlander die rond de kerstdagen de kerk bezoekt.

You are here: Home Thailand Leven Boeddhisme
Thaisereizen

Wij zijn een kleine organisatie die tot doelstelling heeft zo mooi mogelijke rondreizen te organiseren in Thailand.
In Thailand hebben wij een contact persoon die u in uw eigen taal te woord kan staan.

Sitemap  .  Links

Nieuwsbrief