De oorsprong van de naam Bangkok

Dat Bangkok, de huidige hoofdstad van Thailand, niet altijd zo geheten heeft zal wellicht bekend zijn en ook nu noemen veel Thai de stad nog steeds Krung Thep. De naam Bangkok is afkomstig van de wijk Thon Buri, wat oorspronkelijk Ban Kok heette, dorp van de wilde pruimenboom. Tot 1932 maakte het aan de andere kant van de rivier gelegen Thon Buri geen deel uit van de stad. Er was ook geen brug verbinding, dus het maakte ook echt geen deel uit van de stad.
Pas in 1971 werd het een officieel deel van de stad.

Geschiedenis van Thailand

geschiedenis Thailand

Thailand heeft een bijzonder rijke geschiedenis die zijn sporen in het hele land heeft nagelaten in de vorm van paleizen, tempels en veel Boeddha's, maar ook recenter Bridge over the river Kwai en ook de toeristische atractie de floating market maken deel uit van de recentere geschiedinis.

Bangkok's vele Boeddhistische tempels en kunstschatten zijn meestal de eerste items die een reiziger naar Thailand ontmoet.
Het gebied wat nu gedefinieerd is als de grenzen van Thailand, kende beschavingen die terug gaan naar prehistorische tijden. In Ban Chiang, in de noodoostelijke regio bijvoorbeeld, heeft men archeologische vondsten gedaan die meer dan 5.000 jaar terug gaan. Voor de opkomst van de Thaise overheersing in de 13e eeuw, werd de land gedomineerd door de Khmer, wiens vast keizerrijk is gecentreerd in Angkor in het huidige Cambodja. Dit weerspiegeld zich in de vele goed bewaarde Khmer monumenten, voornamelijk in het noordoosten waar buiten Cambodja de mooiste Khmer tempel exemplaren gevonden kunnen worden.
De verdere ontwikkeling van het Thaise rijk wordt nog meer gereflecteerd in andere oude plaatsen. Een goed voorbeeld hiervan zijn de ruines van de 2 eerste hoofdsteden van Thailand: Sukhothai, gesticht in 1238 en Ayutthaya welke het machtscentrum was voor meer dan 400 jaar, tot zijn ondergang in 1767. Op beide plaatsen, de eerste gelegen in het noordelijk deel van centrale hoogvlakte en de tweede 80 km ten noorden van Bangkok, zijn nog indrukwekkende ruines te vinden die herinneren aan de architectonische prestaties van de Thai van weleer.
Deze 2 steden zijn erg bekende oude steden verspreid over het land. De andere historische steden beginnen bij Chiang Mai in het noorden, gesticht als hoofdstad van het Lan Na koninkrijk laat 13e eeuw via Nakhon Pathon, een vroeg en belangrijk boeddhistisch centrum ten westen van modern Bangkok, tot aan oude zuiderlijke steden zoals Nakhon Si thammarat. Oude glorie is niet vergaan in de moderne wereld en Thailand presenteert de wonderen van culturele en artistieke prestaties.

You are here: Home Thailand Het land Geschiedenis
Thaisereizen

Wij zijn een kleine organisatie die tot doelstelling heeft zo mooi mogelijke rondreizen te organiseren in Thailand.
In Thailand hebben wij een contact persoon die u in uw eigen taal te woord kan staan.

Sitemap  .  Links

Nieuwsbrief