Golf in Hua Hin

Hua Hin is meer dan alleen maar één van de bekendste badplaatsen van Thailand.

In Hua Hin vind u een ruim aanbod aan hotels in verschillende prijsklasses, van eenvoudige beachbungalows tot en met luxe resorts met ruime suites en villa's met een eigen zwembad. Keuze te over.Qua verblijf zit u hier beslist wel goed. Ook de mogelijkhedne om te dineren zijn ruim, zelfs als u liever geen Thaise gerechten op de menukaart ziet is er nog een ruime keuze uit goede restaurants. Ook de franse keuken vind u hier.

Maar u komt in Hua Hin om te golfen, daar heeft u ook een ruime keuze. Hua Hin heeft maar liefst drie golfbanen die stuk voor stuk meer dan de moeite waard zijn.

Santiburi, Royal Hua Hin Golf Course in Thailand

Black Mountain golfbaan Hua Hin

Banyan Golf Club, Hua Hin

 

Mocht u alle drie gespeeld hebben.. geen probleem er zijn in heel Thailand golfbanen te vinden

Santiburi, Royal Hua Hin Golf Course in Thailand

Santiburi, Royal Hua Hin Golf Course in Thailand is een paradijs voor de echte golfliefhebbers. Deze golfbaan die al in 1919 tijdens het bewind van koning Rama VI werd aangelegd en in 1924 in gebruik werd genomen is de eerste golfbaan van Thailand. De golfbaan is aangelegd aan de voet van een kleine berg waardoor u vanaf een aantal plaatsen een mooi uitzicht over Hua Hin en ook mooie uitzichten heeft over de Golf van Thailand.
Deze golfbaan heeft 18 holes en is meer dan de moeite waard, maar u kunt beter het weekend vermijden, het kan er dan soms erg druk zijn.

Deze golfbaan is wel gemakkelijk te bereiken vanuit Bangkok, neem gewoon een taxi vanaf het vliegveld. Voor ongeveer 100 euro bespaart u zich een hoop gedoe en wordt u relaxed naar de baan gebracht.


Amphur Hua Hin Prachuabkirikhan
Tel : (032) 512475 , 5103070
Fax : (032) 213038
E-mail : This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
Golf Inn : (032) 512-473-4
Bangkok : 02-241-2361-9

Designer : A.O. Robin
Manager : Capt. Chao Pobtasnapong
Holse : 18 Holse, Par 72
Lenght : 6,678 Yards
Open : Every day 05.30 a.m. - 07.30 p.m.

Golfen in Thailand

Thailand is bij uitstek geschikt om te golfen. Het land heeft ongeveer 200 golfbanen, de meesten daarvan zijn 18 holes of meer. Golf is een van de populairste sporten die beoefend worden in Thailand. De banen zijn zonder meer prachtig, eigenlijk ook wel logisch in de tropen...

Thailand beschikt over een goed netwerk van wegen spoor -en vliegverbindingen wat het mogelijk maakt om dagtrips te maken nar de verschillende golfbanen in het land en savonds weer in uw hotel terug te keren.
Ook een aantal resorts heeft golfbanen, het is dus zeker de moeite waard datar naar te kijken bij de keuze van uw verblijf.

Op een aantal banen wordt een Golf by night aangeboden wat uiteraard een bijzonder ervaring is. Op deze verlichte banen kan dan na zonsondergang gespeeld worden, soms zelfs snachts.

De golfbaan Santiburi in Chiang Rai, noord Thailand

De door Robert Trent Jones Jr. ontworpen Santiburi Country Club is aangelegd over uitgestrekte velden met een uitstekende plaatsing van de holes en een overvloed aan water hindernissen en bunkers. De golfbaan wordt gezien als een van de best ontworpen en onderhouden golfbanen in Azië. Golfers die in Thailand leven zullen u vertellen dat Santiburi in Chiang Rai, mede wegens het milde klimaat Noord-Thaise klimaat, een van hun favoriete golfbanen in Thailand is.
Deze aangenaam speelbaar voor golfers van ieder niveau.

Santiburi Chiang Rai Country Club beschikt over een aantal spannende holes met glooiende fairways en de snelle greens. Vier verschillende tees bieden golfers van ieder niveau van een eerlijke kans. 11 par 4's en lange fairways maken Santiburi een uitdaging voor alle golfers. De meeste holes worden gekenmerkt door rollende greens omgeven door zand- en grasbunkers, bomen en grote waterhindernissen. Ontworpen om de risico's en het spel te maximaliseren.

De baan loopt langs natuurlijke glooiende heuvels en meren, met de eerste negen holes via natuurlijke op en neer gaande fairways. De laatste negen holes meanderen door valleien en langs een keten van 3 meren.

Op holes 2, 3 en 4, moet u deze over de gehele lengte langs een groot meer spelen. De greens zijn omgeven door bunkers en er zijn verschillende goede dog leg holes. De par-vijf 18e hole afwerking is bijzonder indrukwekkend, waar je, door over het water te spelen, van de linkerkant van de korte tee, opnieuw aan de rechterkant van de fairway kan komen en daardoor de benadering verkort.

Het gehele jaar door wordt de baan in een uitstekende conditie gehouden door de eigenaren van de Singha Beer familie die blijft investeren in deze goed onderhouden voorzieningen. Als u naar Thailand komt, graag golft, en u een deel van uw tijd in Chiang Rai doorbrengt, dan is Santiburi bijna een verplicht onderdeel in uw agenda.

Het mooie en volledig functionele clubhuis domineert het hoogste punt van het gebied en is in alle opzichten eerste klasse. Inclusief schone kleedkamers, een goed gevulde pro-shop, en een heel mooi restaurant met een scala aan lokale en internationale gerechten, waarbij men natuurlijk geniet van koud Singha bier!

Black Mountain golfbaan Hua Hin

Black Mountain is een van de nieuwste golfbanen in Hua Hin en werd omgevormd van jungle en ananas plantages. De baan is gelegen in een dal, net naast de "Zwarte" Mountain, die zo genoemd vanwege de grote zwarte rotsblokken in de bergen, die een mooie achtergrond vormt.

De golfbaan ziet er zo natuurlijk mogelijk uit en heeft veel van de oorspronkelijkheid behouden. De belangrijkste hiervan zijn de natuurlijke kreken en de rotsen die zijn gebrukt in het ontwerp op veel van de holes. Veel van de oorspronkelijke bomen zijn behouden en vele nieuwe bomen geplant.

Black Mountain is een test voor de top golfers, maar ook erg speelbaar voor de gemiddelde golfer. Alle holes bieden de golfer een veilige route, maar voor de meer avontuurlijke speler is er ook een hoger risico-optie met een potentieel grotere beloning. Bijvoorbeeld, de par 5, kan 6e groene schiereiland worden bereikt in 2 schoten door agressieve lange hitters, terwijl de casual golfers een gemakkelijker route volgen naar de green in een serie van 3 slagen. Ik vermoed dan veel birdies had kunnen worden, zo niet een eagle nu en dan. Onmiddellijk na de 7de hole, een par 4, voorziet in twee realistische manieren om dehole te spelen.

Black Mountain biedt genereuze fairways voor de short hitters dat kleiner is geworden voor de langere afslagen. De greens zijn groot met veel pin posities, met verschillende moeilijkheidsgraden.
Seashore Paspalum gras werd gebruikt voor de tees, fairways en roughs. Dit gras geeft een prachtig speelveld en een mooie smaragdgroene kleur. Tifeagle Bermudagras werd gebruikt voor de greens.

Het uitzicht vanaf het clubhuis is prachtig, en biedt een panoramisch uitzicht over de gehele golfbaan. Tot de clubhuis faciliteiten behoren dineren in het restaurant, een goed gevulde golfshop en luxe kleedkamers

Banyan Golf Club, Hua Hin

Gebouwd bij een ananas plantage, Banyan Golf Club is de nieuwste Hua Hin golfbaan, geopend in oktober 2008. De baan heeft een spectaculaire berg -en zeezicht vanuit bijna alle van de holes en is beslist de beste golfbaan in het gebied.

Elke hole heeft 6 tees waaruit de baan meer of minder uitdagend is, afhankelijk van de vaardigheden van de golfer. Strategisch geplaatste waterhindernissen, bunkers en zand zijn verdeeld over heel de baan.

Lush Zyosia fairways, een lokaal gras, maar een zelden gezien op golfbanen in Thailand, zijn een genot een bal te slaan. Donkergroen Paspalum tee voegen een kleurcontrast toe en geeft een mooi decoratief element. Greens gebouwd van dezelfde Tiffeagle gras gebruikt op andere Thailand Thaise premier banen zoals Country Club en Alpine Golf Clubs in Bangkok, zorgen voor snelle oppervlakken.

Warm-up faciliteiten zijn onder meer een met gras strijkijzers enige praktijk ruimte en 2 grote putting greens. De Banyan Golf Club heeft een eigentijds Thais ingericht clubhuis met inbegrip van, goed beheerde receptie, full voorradig pro-shop, elegante kleedkamers en internationaal restaurant, allemaal eerste klas. Het Mulligan's Pub met westerse uitzicht over de golfbaan en bergen zorgen voor een ideale manier voor een paar koude drankjes, terwijl je napraat en geniet van de Thaise omgeving.

Vier spa suites zijn beschikbaar op de top van het clubhuis voor  niet-golfers in de groep of wil je gewoon een paar dagen doorbrengen in het Banyan Golf Club. Golf kosten zijn inclusief individuele karren, caddy kosten, en de praktijk ballen, een leuke touch en goede manier om elke ronde te beginnen.

Banyan Golf Club in Hua Hin

Gebouwd bij een ananas plantage, Banyan Golf Club is de nieuwste Hua Hin golfbaan, geopend in oktober 2008. De baan heeft een spectaculaire berg -en zeezicht vanuit bijna alle van de holes en is beslist de beste golfbaan in het gebied.

Elke hole heeft 6 tees waaruit de baan meer of minder uitdagend is, afhankelijk van de vaardigheden van de golfer. Strategisch geplaatste waterhindernissen, bunkers en zand zijn verdeeld over heel de baan.

Lush Zyosia fairways, een lokaal gras, maar een zelden gezien op golfbanen in Thailand, zijn een genot een bal te slaan. Donkergroen Paspalum tee voegen een kleurcontrast toe en geeft een mooi decoratief element. Greens gebouwd van dezelfde Tiffeagle gras gebruikt op andere Thailand Thaise premier banen zoals Country Club en Alpine Golf Clubs in Bangkok, zorgen voor snelle oppervlakken.

Warm-up faciliteiten zijn onder meer een met gras strijkijzers enige praktijk ruimte en 2 grote putting greens. De Banyan Golf Club heeft een eigentijds Thais ingericht clubhuis met inbegrip van, goed beheerde receptie, full voorradig pro-shop, elegante kleedkamers en internationaal restaurant, allemaal eerste klas. Het Mulligan's Pub met westerse uitzicht over de golfbaan en bergen zorgen voor een ideale manier voor een paar koude drankjes, terwijl je napraat en geniet van de Thaise omgeving.

Vier spa suites zijn beschikbaar op de top van het clubhuis voor  niet-golfers in de groep of wil je gewoon een paar dagen doorbrengen in het Banyan Golf Club. Golf kosten zijn inclusief individuele karren, caddy kosten, en de praktijk ballen, een leuke touch en goede manier om elke ronde te beginnen.

You are here: Home Reis info Golf in Thailand
Thaisereizen

Wij zijn een kleine organisatie die tot doelstelling heeft zo mooi mogelijke rondreizen te organiseren in Thailand.
In Thailand hebben wij een contact persoon die u in uw eigen taal te woord kan staan.

Sitemap  .  Links

Nieuwsbrief