Geld in Thailand

De Thaise munteenheid is de Baht. Er zijn bankbilljetten van 100, 500 en 1000 Baht.Hoewel de koers natuurlijk varieert heb ik een simpel reken sommetje om de bedragen om te rekenen naar euro's. Honderd Baht is ongeveer twee euro, dus 500 is een tientje en 1000 Baht ongeveer twintig euro. Natuurlijk is dat niet erg precies, maar voor het doel goed genoeg.

Uiteraard is er ook muntgeld...van 1 Baht, 10 Baht etc. Grappig is dat de 10 Baht net een 2 euro stuk lijkt, je moet echt goed opletten om te voorkomen dat je daarin niet vergist. Ooit kon je die munten gebruiken voor parkeerautomaten... Proberen... werkt niet meer, dus wat dat betreft heeft u pech.

Geld wisselen kan je het beste in Thailand doen, of gewoon Thais geld pinnen wat vrijwel overal kan. Let wel op dat op je pinpas wel het Maestro/Cirrus logo afgebeeld staat en op de pinautomaat. Ik heb ooit in Chinatown meer dan een uur lang pinautomaten afgelopen om een geschikte te vinden. Dat was wel even schrikken want mijn Thaise geld was zo goed als op... en terug lopen naar mijn hotel was niet bepaald iets waar ik echt zin in had.

Het geven van een fooi is niet verplicht in Thailand, maar wordt in de toeristische gebieden wel verwacht. Ga niet meteen met grote bedragen strooien, dat wordt niet eens echt op prijs gesteld. De gemiddelde Thai verdient naar onze maatstaven erg weinig en vaak wordt in de toeristische gebieden zelfs rekening gehouden met te ontvangen fooien.

Zo kan een ober een laag salaris krijgen omdat er rekening mee wordt gehouden dat hij of zij het salaris aanvult met fooien. Als u wat langer in een hotel verblijft is het handig om het kamermeisje dat elke dag uw kamer schoonmaakt een fooitje te geven in het begin van je verblijf. Dat resulteert vaak in een beter schoongemaakte kamer en soms vindt u dan ineens kleine decoraties of bloemen op je bed. Geef 100 Baht (omgeveer 2 euro) aan het kamermeisje... u zult er beslist geen spijt van krijgen. Bovendien is het voor de schoonmaaksters / kamermeisjes fijn als ze een klein beetje extra verdienen...

You are here: Home Reis info Geld in Thailand
Thaisereizen

Wij zijn een kleine organisatie die tot doelstelling heeft zo mooi mogelijke rondreizen te organiseren in Thailand.
In Thailand hebben wij een contact persoon die u in uw eigen taal te woord kan staan.

Sitemap  .  Links

Nieuwsbrief