Thaise kip met gember

Omschrijving:
Een heerlijke kip kruidig gemaakt op Thaise wijze.

Ingrediënten:

 2 eetlepels olie  2 teentjes knoflook  2 sjalotjes  350 gram kipfilet  5 centimeter verse gemberwortel  2 citroenblaadjes  60 gram ongezouten cashewnoten  150 gram  sperziebonen  1 paprika  90 gram waterkastanjes  3 eetlepels Nam Pla (vissaus)  1 eetlepel suiker

Bereidingswijze

Voorbereiding, snij de kip in dunne reepjes. Snipper de Sjalotjes fijn, snij de knoflook fijn. Rasp de gember, snij de paprika, halveer de sperciebonen

De sjalotjes en de knoflook in olie fruiten tot ze glazig zijn. De kip toevoegen tot deze wit geworden is. Gember, citroenblaadjes, cashewnoten, kouseband (of bonen), paprika en waterkastanjes toevoegen, 5 minuten roerbakken, tot groenten gaar en knapperig is.

De vissaus en suiker er doorheen roeren.

Serveer het gerecht met Basmati rijst.

Khao Pad Supparod

Omschrijving: Gebakken rijst met annanas

Ingrediënten:

 300 gram witte rijst  1/2 grote ananas  125 gram verse garnalen  125 gram krab-vlees  125 gram Chinese sausijsjes  1 sjalotje  2 teentjes knoflook  2 verse rode pepers  beetje plantaardige olie,  2 theelepels Nam Pla (vissaus)  25 mililiter lichte soya saus,  vers gemalen zwarte peper,  25 gram knapperig gefruite sjalotten.

Bereidingswijze

Kook allereerst de rijst totdat die driekwartgaar is, laten staan in een pan met deksel er op. Snijd de ananas in de lengte doormidden. Hol de ene helft uit, snijd het vruchtvlees in dobbelsteentjes. Pel de garnalen en hak ze in kleine stukjes. Pluk het krab-vlees uit elkaar en snij de sausijsjes in stukken. Hak tenslotte de sjalotten, de knoflook en de pepers in stukken. Verwarm de olie in een wadjan en fruit de sjalotten, de knoflook en de peper 3 tot 4 minuten. Doe de garnalen erbij en bak nog 3 minuten door; doe dan het krab-vlees en de sausijsjes erbij en roer alles doed door elkaar. Doe de rijst erbij en breng die op smaak met de Nam Pla, soya-saus en de vers gemalen zwarte peper en doe er eventueel nog een beetje olie bij. Voeg de rijst toe, onder voortduren omscheppen. Doe dan de helft van de stukjes ananas erdoor en laat het nog een minuut doorbakken. Serveer de rijst in uitgeholde ananas-helften, stooi de kanpperige sjalotten erover heen en garneer met de overgebleven stukjes ananas.

Thaise groene curry met kip

Bereidingstijd:20 - 30 minuten

Pittig gerecht voor 4 personen

600 gr. kipfilet, 400 gr. Thaise aubergines (of gewone) handvol Thaise basilicum (of gewone) 2 rode pepers, 1 blik kokosmelk, 2 tot 4 el groene currypasta, 4 el vissaus, kaffir lime leaves (limoenblaadjes) 1 el suiker, 1 kopje water. arachide olie om in te bakken.

Als je een liefhebber van koriander bent kun je hiermee garneren.

Bereidingswijze

Bak de currypasta in arachide olie. Voeg de kokosmelk toe. Voeg de kip en de kaffir lime leaves toe. Voeg even later de suiker en de vissaus toe. Daarna de aubergines toevoegen. Als het vlees gaar is de basilicum en de gesneden peper toevoegen.

Serveertips Serveren met geurige Basmati rijst.

Thaise viskoekjes

Bereidingstijd:20-30 minuten

Ingredienten

1 ei 1 limoen
1 eetlepel maizena
1/2 komkommer
5 eetlepels zoete chilisaus
100 ml zonnebloemolie
1 rode ui, gesnipperd
1 kipfilet
1 bakje boemboe rode curry
1 pak koolvisfilet (400 g, diepvries), ontdooid

Bereidingswijze

Snijd de vis en kip in stukken en doe in de keukenmachine. Voeg het ei, de maïzena en boemboe toe. Rasp de groene schil van de limoen erboven, bewaar de limoen. Pureer 1 minuut Vorm met vochtige handen balletjes ter grootte van een golfbal en druk ze plat. Laat minimaal 10 min. opstijven in de koelkast. Pers de limoen uit. Snijd de komkommer in heel kleine blokjes en meng met de ui en chilisaus. Breng op smaak met limoensap. Verhit de olie in een koekenpan en bak de viskoekjes rondom ongeveer 6 tot 8 minuten Laat uitlekken op keukenpapier en serveer met de dip.

Pittige garnalenrolletjes

Voorbereiding: 20 minuten plus 2 uur marineren.
Bereiding ongeveer 12 minuten.

Ingrediënten:

12 ongekookte garnalen
1 teentje knoflook (geperst)
1 stengel citroengras
zachte kern fijngesneden
1 rood pepertje,zonder zaadjes en gehakt
1 theelepel
geraspte verse gemberwortel
sap van een limoen
12 kleine loempiavallen, zonnebloemolie

Bereidingswijze


De garnalen pellen en de kop verwijderen, maar de staartvinnen eraan laten. De zwarte streng verwijderen en de garnalen aan de rugkant opensnijden, zonder ze helemaal door te snijden. In een kleine schaal knoflook, citroengras, peper, gember en limoensap mengen en de garnalen toevoegen. De garnalen goed door de marinade scheppen en twee uur in de koelkast laten marineren; af en toe omschepppen. De garnalen kort voor het serveren uit de marinade halen en elke garnaal in een loempiavel wikkelen, waarbij de staart er iets uit steekt. De olie in een wok tot 180 graden verhitten en de garnalen met enkele tegelijk in 3-4 minuten in de olie goudbruin bakken. Op keukenpapier uit laten lekken.

Thaise pindasaus

Ingrediënten:

1 eetlepel kerrie
1 eetlepel paprikapoeder
1 eetlepel vissaus (Nam Pla)
1 eetlepel donkere basterdsuiker
125 gram fijngehakte, geroosterde pinda's
3 deciliter kokosmelk (santen)

Bereidingswijze

Bak in een anti-aanbakpan de kerrie en paprikapoeder ongeveer 1 minuut. Voeg de vissaus, suiker, pinda's en santen toe. Breng het geheel aan de kook en laat het ongeveer 10 minuten zachtjes koken, tot een gebonden saus ontstaat.

Thaise loempiaatjes

 

Voorbereidingstijd: 20 minuten

Bereiding: 15-20 minuten.

Ingrediënten:

2 eetlepels olie
1 teentje knoflook, geperst, 120 gram
verkensgehakt
2 worteltjes, geschild in dunne reepjes
2 stengels bleekselderij, in dunne reepjes
1 rode of groene pepertje, fijngesneden
1 theelepel geraspte verse gemberwortel
1 eetlepel verse korianderblaadjes
1 theelepel vissaus (Nam Pla)
60 gram vermicelli gekookt
ongeveer 12 loempiavellen
zonnebloemolie.

Voor de garnering verse korianderblaadjes.

Bereidingswijze:

De olie in een wok of braadpan verhitten en knoflook, vlees, wortel, bleekselderij en pepertjes een paar minuten bakken, tot het vlees doorbakken is en de groente zacht
zijn. Bosui, gember, koriander, vissaus en vermicelli toevoegen. Zachtjes verhitten en goed door laten warmen.
Een loempiavel op een werkoppervlak leggen en een kleine hoeveelheid van de vulling in een hoek scheppen.
Oprollen en daarbij de hoeken naar binnen binnen vouwen om de loempia goed te sluiten. plak de rand met losgeklopte eidooier vast

Maak een loempia tegelijk en de dek andere vellen af met een vochtige theedoek om te voorkomen dat ze uitdrogen.

De loempia vlak voor het serveren in 3-4 minuten in de olie goudbruin en knapperig bakken. Op keukenpapier uit laten lekken en warm houden terwijl u de rest bakt.

Met verse koriander garneren en serveren.

You are here: Home Reis info Eten in Thailand Thaise recepten
Thaisereizen

Wij zijn een kleine organisatie die tot doelstelling heeft zo mooi mogelijke rondreizen te organiseren in Thailand.
In Thailand hebben wij een contact persoon die u in uw eigen taal te woord kan staan.

Sitemap  .  Links

Nieuwsbrief