Sukhumvit Road Bangkok

Even geen zin in Thaifood, pak dan de taxi naar Sukhumvit Road. Er is hier nergens een tekort aan eetgelegenheden, maar hier zijn er wel heel erg veel bij elkaar. U vindt hier Europese, Amerikaanse, Italiaanse, Franse, Britse, Duitse, Mexicaanse, Japanse, Indische en uiteraard Thaise restaurants. Langs de Sukhumvit Road vindt een grote keuze aan menu’s die zeer variëren in prijs. Op Sukhumvit 55, beter bekend als Soi Thonglor, en de omringende straatjes liggen vol met leuke restaurants. In de soi’s (kliene straatjes) 23, 24, 47, 49 en 63 vindt u de “betere” restaurants. Houd er rekening mee dat de prijzen hier op een wat ander nivo liggen dan in de rest van het land. Men vind dit de betere restaurants en de prijzen zijn aan dit nivo aangepast.
In vergelijking met Nederland is het natuurlijk eigenlijk nog steeds goedkoop, vergelijk het maar met een restaurant met een of meerdere sterren.

Restaurants in Thailand

In Thailand kan je over al lekker eten en zeker in de toeristen gebieden breek je je nek over de restaurants. Ook Thai eten veel buiten de deur. Soms vraag ik me wel eens af of Thai wel eens thuis eten ;-)

In de verschillende keren dat ik in Thailand geweest ben heb ik op allerlei plaatsen gegeten. In Prachuap Kiri Khan ben  ik in een mangrove bos geweest en ja ook daar was ook een restaurantje. Geen culinaire hoogstandjes maar wel lekker gegeten en toen ik afrekende schaamde ik me bijna. Met twee personen gegeten en gedronken en moest maar liefst veertig cent af rekenen.

In Thailand vind je uiteraard ook de betere restaurants, waar je bord mooi opgemaakt wordt en de smaken wat verfijnder zijn, daar zijn de prijzen een stuk hoger maar duurder dan 25 euro per persoon heb ik nooit in een Thais restaurant gegeten. In Bangkok zijn een aantal top restaurants een culinaire liefhebber waardig. In dergelijke restaurants heb ik niet vaak gegeten... de onderstaande restaurants zijn echte top restaurants, prijzen aldaar zijn vergelijkbaar met de toprestaurants in Nederland.

Fuzio: 99/99 Sukhumvit 63 (Ekkamai Road), Mini Cooper Building 6th Floor, North Klongton Wattana, Bangkok. Tel: (00 66) 2711 6999
L'Opera: 53 Soi 39 Sukhumvit Rd., Wattana, Bangkok. Tel: (00 66) 2258 5606
L'Oasi: 343 Sukhumvit Soi 31, Bangkok. Tel: (00 66) 2662 2799
Mezzaluna: 65th floor, State Tower, 1055 Silom Rd, Silom, Bangkok. Tel: (00 66) 2624 9555

Als ik in Thailand ben eet ik altijd wel een keer kreeft en vaak echt grote garnalen. De garnalen daar zijn meestal een stuk groter dan wat wij hier grote garnalen noemen en altijd erg lekker. Maar smaken verschillen...

Het is in Thailand gebruikelijk om een beetje extra fooi te geven aan de bediening. Men verdient in Thailand niet zo heel veel en juist deze mensen kunnen het goed gebruiken. Honderd Baht, ongeveer 2 euro, stelt voor ons niet zoveel voor maar is voor een Thai een leuk bedrag.

Wil je een keer geen Thais eten... geen probleem, tegenwoordig breek je je nek zowat over die verschrikkelijk smakeloze hamburger tenten. Maar ook een pizza of chinees is vrijwel overal wel te krijgen. Met een beetje pech kom je er zelfs braadwursten of broodje bal van Piet tegen. Maar smaken verschillen...


You are here: Home Reis info Eten in Thailand Restaurants in Thailand
Thaisereizen

Wij zijn een kleine organisatie die tot doelstelling heeft zo mooi mogelijke rondreizen te organiseren in Thailand.
In Thailand hebben wij een contact persoon die u in uw eigen taal te woord kan staan.

Sitemap  .  Links

Nieuwsbrief